برنامه های تبادل دانشجودر کشور ترکیه
- فارابی (farabi)
- مولانا (mevlana)
- اراسموس (Erasmus)
هدف اصلی برنامههای تبادل دانشجویی بین دانشگاه ها، ارتقای تعلیم و تربیت در محیطهای بینالمللی و کمک به همکاری بین افراد از فرهنگها و کشورهای مختلف است. این برنامهها با ایجاد فرصتهای تحصیل و تبادل فرهنگی بین دانشجویان از کشورهای مختلف، به تقویت همکاریهای بینالمللی، توسعه مهارتهای فردی و فرهنگی، و افزایش تفاهم بینالمللی کمک میکنند.
به طور خاص، اهداف برنامههای تبادل دانشجویی شامل موارد زیر میشود:
افزایش تنوع و تعامل فرهنگی: این برنامهها افراد را به فرهنگها، زبانها و سبکهای زندگی مختلف معرفی میکنند و به فرآیند تعامل فرهنگی و تفاهم بینالمللی کمک میکنند.
توسعه مهارتهای زبانی: با تحصیل در یک محیط زبانی متفاوت، دانشجویان میتوانند مهارتهای زبانی خود را ارتقا دهند و از تجربهی زندگی و تحصیل در یک کشور خارجی بهرهمند شوند.
افزایش تنوع و تعامل فرهنگی: این برنامهها افراد را به فرهنگها، زبانها و سبکهای زندگی مختلف معرفی میکنند و به فرآیند تعامل فرهنگی و تفاهم بینالمللی کمک میکنند.
ایجاد شبکههای حرفهای: این برنامهها افراد را با دانشجویان و اساتید از کشورها و محیطهای مختلف آشنا میکنند که میتواند به ایجاد شبکههای حرفهای و ارتقای فرصتهای شغلی آنها کمک کند.
افزایش تفاهم و همکاری بینالمللی: این برنامهها با ایجاد فرصتهای تبادل دانش و تجربه، به افزایش تفاهم و همکاری بین دانشگاهها و افراد از کشورهای مختلف کمک میکنند.
مشاوره رایگان تبادل دانشجویی
جهت دریافت مشاوره رایگان جهت تبادل دانشجویی بین دانشگاه ها ترکیه و همچنین شرکت در کنکور ترکیه با همکاران ما در بخش مشاوره در تماس باشید
برنامه فارابی در کشور ترکیه
برنامه فارابی یکی از برنامههای معروف تبادل دانشجویی است که توسط دولت ترکیه ارائه میشود. این برنامه به نام فارابی به افراد خارج از کشور فرصت میدهد تا به صورت رایگان در دانشگاههای ترکیه تحصیل کنند.
برنامه تبادل دانشجو و اعضای هیأت علمی بین مؤسسات آموزش عالی، که به اختصار «برنامه تبادل فارابی» نامیده می شود، یک برنامه تبادل دانشجو و اعضای هیأت علمی بین مؤسسات آموزش عالی است که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه ها و مؤسسات فناوری عالی آموزش می دهند. هدف برنامه تبادل فارابی این است که دانشجویان یا اعضای هیأت علمی را قادر سازد به مدت یک یا دو ترم تحصیلی و فعالیت های آموزشی خود را در مؤسسه آموزش عالی خارج از مؤسسه خود ادامه دهند.
برنامه فارابی اغلب به دانشجوان از کشورهای مختلف ارائه میشود و یکی از مهمترین اهداف آن تقویت همکاری و فرهنگسازی بین ملتها است. بنابراین، دانشجوان از سراسر جهان میتوانند به این برنامه شرکت کنند و فرصتی را برای تحصیل در یکی از دانشگاههای کشور ترکیه به دست آورند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این برنامه، دانشجوان میتوانند به وبسایت رسمی برنامه فارابی مراجعه کرده و شرایط و فرآیند ثبتنام را مطالعه کنند.
برنامه تبادل دانشجو مولانا در کشور ترکیه
اهداف برنامه تبادل مولانا ترکیه
هدف اولیه برنامه تبادل مولانا، همکاری با مؤسسات آموزش عالی ارائه دهنده آموزش در کشور ترکیه است.
علاوه بر این، اهداف اصلی برنامه مبادله مولانا عبارتند از:
- تبدیل کشورترکیه به یکی ازمرکزهای جذب در زمینه آموزش عالی،
- برای افزایش ظرفیت علمی مؤسسات آموزش عالی کشور ترکیه،
- کمک به فرآیند جهانی شدن آموزش عالی،
- به اشتراک گذاشتن میراث غنی تاریخی و فرهنگی کشور ترکیه در سطح جهانی،
- با افزایش تعامل بین فرهنگی، فرهنگ احترام و درک تفاوت ها غنی می شود.
این سیستمی است که امکان تبادل دانشجویان و اعضای هیئت علمی را بین مؤسسات آموزش عالی ارائه می دهد
دانشجویانی که می خواهند در برنامه تبادل شرکت کنند باید حداقل یک و حداکثر دو ترم تحصیل کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این برنامه، دانشجوان میتوانند
برنامه اراسموس در کشور ترکیه
اراسموس یک برنامه اتحادیه اروپا است که تبادل و همکاری دانشگاه و دانشجو را در اروپا تشویق می کند.
هدف اتحادیه اروپا حمایت از تبادل علمی و تعامل بین دانشگاه های اروپایی با برنامه اراسموس است. دانشجویانی که اولین سال تحصیلی خود را در دانشگاه خود می گذرانند این شانس را دارند که با ثبت نام در برنامه اراسموس، تجربه بین المللی را در یک دانشگاه خارجی برای دوره های مختلف از 3 تا 12 ماه به دست آورند. دانشجویان شرکت کننده دربرنامه اراسموس؛ علاوه بر ارتقای مهارت های آکادمیک خود، این فرصت را دارند که دانش زبانی خود را بهبود بخشند و فرهنگ های مختلف را تجربه کنند و در عین حال تجهیزات حرفه ای را برای زندگی تجاری به دست آورند. اراسموس بیشتر به عنوان یک تعامل فرهنگی عمل می کند، آموزش در خارج از کشور برای توسعه همه جانبه زبان منطقی تر است.
با اراسموس به کدام کشورها می توانم بروم؟
برنامه اراسموس؛ 30 کشور عضو اتحادیه اروپا و علاوه بر این کشورها ترکیه، نروژ، ایسلند، مقدونیه و لیختن اشتاین شرکت می کنند. به لطف اراسموس، دانشجویان به راحتی می توانند دانشگاه را تغییر دهند و در دانشگاه های اروپایی به انتخاب خود ادامه تحصیل دهند.
لیست کشورهایی که می توان با اراسموس بازدید کرد به شرح زیر است:
لیست کشورهایی که می توان با اراسموس بازدید کرد به شرح زیر است:
لیست کشورهایی که می توان با اراسموس بازدید کرد به شرح زیر است: آلمان، بلژیک، بلغارستان، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، یونان، ایرلند، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، مقدونیه، اتریش، لهستان، رومانی، سوئد، سوئیس، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، جمهوری چک، مجارستان، ترکیه، ایسلند، نروژ، قبرس و لیختن اشتاین.
چگونه می توانم بورسیه اراسموس بگیرم؟
کمک هزینه اراسموس فقط به دانشجویانی اعطا می شود که شهروندان اتحادیه اروپا و شهروندان ترکیه باشند. برای دریافت کمک هزینه اراسموس، شرایط زیر باید رعایت شود:
- در حال حاضر در دانشگاه مشغول به تحصیل است
- گذراندن حداقل سال اول دانشگاه
- آشنایی با زبان آموزشی دانشگاه جهت حضور کافی
- قبلاً در اراسموس شرکت نکرده باشد
- عدم دریافت کمک هزینه از پروژه مشابه اتحادیه اروپا
دانشجویان در حال تحصیل در کشور ترکیه حتی اگراهل ترکیه نیز نباشند با داشتن شرایط لازم ذکر شده می توانند از این برنامه استفاده کنند و تجربه تحصیل در یکی از کشور های اتحادیه اروپا را داشته باشند.