آزمون تومر چیست؟

آزمون تومر (TÖMER) مخفف Türkçe Öğretimi Merkezi  (مرکز آموزش زبان ترکی)، یکی از مهمترین و معتبرترین آزمون‌های زبان ترکیه است که برای افراد غیرترک می باشد. و همان معادل تافل و ایلتس برای زبان ترکی می باشد، این آزمون به منظور ارزیابی مهارت‌های زبان ترکیه در افرادی که به دنبال تحصیل یا کار در ترکیه هستند، برگزار می‌شود.

هدف اصلی آزمون تومر، ارزیابی و سنجش توانایی داوطلبان در مکالمه، شنیداری، خواندن و نوشتن زبان کشورترکیه است. این آزمون عموماً بر اساس سطوح مختلف زبانی مانند A1، A2، B1، B2، C1 و C2 طراحی می‌شود، که متناسب با سطح زبانی داوطلبان است.

پاسخگویی به آزمون تومر برای داوطلبانی که می‌خواهند ورود به دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و محیط‌های کاری ترکیه را فراهم کنند، ضروری است. با قبولی در آزمون تومر و کسب نمره مورد نظر، داوطلبان می‌توانند از فرصت‌های تحصیلی و شغلی در ترکیه بهره‌ مند شوند و بهترین تجربه زندگی را در این کشور داشته باشند.

tomar1

آزمون تومر TÖMER

آزمون تومر TÖMER یکی از مهمترین آزمون‌های تعیین سطح زبان ترکیه است که به عنوان یکی از شرایط ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی در ترکیه برای دانشجویان خارجی شناخته می‌شود. این آزمون به داوطلبان کمک می‌کند تا مهارت‌های زبان ترکیه‌ی خود را ارزیابی کرده و به سطح مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه دست یابند. این مقاله به بررسی اهمیت و اهداف آزمون تومر، نحوه ثبت‌نام و آمادگی برای آن، و مزایای داشتن مدرک تومر برای دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی و ورود به دانشگاه‌های ترکیه می‌پردازد.

کدام دانشگاه ها آزمون تومر برگزار می کنند

آزمون تومر TÖMER در اکثر دانشگاه های ترکیه برگزار می شود، از دانشگاه های مهم می توان دانشگاه آنکارا، استانبول، حاجت تپه و قاضی را نام برد.

تحصیل در ترکیه

مشاوره رایگان آزمون تومر TÖMER

جهت دریافت مشاوره رایگان جهت آزمون تومر TÖMER و همچنین شرکت در کنکور ترکیه با همکاران ما در بخش مشاوره در تماس باشید

خدمات موسسه پوزا ایران برای آموزش زبان ترکی

  • برگزاری کلاس های آموزشی به صورت حضوری و آنلاین
  • ارائه خدمات ثبت نام و شرکت در آزمون TÖMER
  • ارائه کتاب و جزوات لازم
  • حل نمونه سوالات آزمون تومر دانشگاه های معتبر در کلاس

 

آزمون تومر TÖMER

مزایای آزمون تومر چیست؟

پذیرش در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی ترکیه

یکی از مهمترین مزایای شرکت در آزمون تومر، امکان پذیرش در دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و مراکز آموزش زبان کشورترکیه است. با کسب نمره مورد نظر در این آزمون، درهای تحصیل و کار در ترکیه برای شما باز می‌شود.

افزایش فرصت‌های شغلی

مهارت‌های زبانی قوی در زبان ترکی می‌تواند به شما در جستجوی شغل و کسب موقعیت‌های شغلی مطلوب در بازار کار ترکیه کمک کند. بسیاری از شرکت‌ها و مؤسسات ترکیه از مهارت‌های زبانی قوی در کشور ترکیه برای استخدام کارمندان خود استفاده می‌کنند.

بهبود ارتباطات و ارتقاء تجربه زندگی

داشتن توانایی در مکالمه، خواندن، نوشتن و شنیدن زبان ترکی به شما کمک می‌کند تا بهترین تجربه زندگی را درکشورترکیه داشته باشید. ارتباطات بهتر با جامعه محلی، دسترسی به منابع فرهنگی و آموزشی بیشتر و همچنین شرکت در فعالیت‌ها و رویدادهای محلی از جمله مزایایی هستند که به شما ارائه می‌شود.

آزمون تومر TÖMER

ساختار آزمون تومر به طور کلی شامل بخش‌های مختلفی است که مهارت‌های زبانی داوطلبان را ارزیابی می‌کند. در زیر ساختار معمول آزمون تومر آورده شده است:

بخش شنیداری (Dinleme):

   – در این بخش، داوطلبان چندین مکالمه، مکالمه‌های کوتاه، و گفتگوها را می‌شنوند.

   – سپس، آن‌ها بر اساس محتوای شنیده شده به سوالات چندگزینه‌ای مرتبط پاسخ می‌دهند.
بخش خواندن (Okuma):

   – در این بخش، داوطلبان متون مختلفی را مطالعه می‌کنند.

   – سپس، آن‌ها بر اساس محتوای متن، به سوالات مرتبط پاسخ می‌دهند. سوالات می‌توانند مربوط به جزئیات متن، معنای کلی، یا نکات اصلی باشند.

بخش نوشتاری (Yazma):

   – در این بخش، داوطلبان باید یک متن را بنویسند. موضوع متن ممکن است از پیش تعیین شده باشد یا داوطلبان بتوانند موضوع را انتخاب کنند.

   – داوطلبان باید توانایی ارائه یک متن منسجم و منطقی را داشته باشند، که از نظر دستور زبانی صحیح باشد.

 بخش گفتاری (Konuşma):

   – در این بخش، داوطلبان با یک ممتحن مکالمه می‌کنند.

   – ممتحن ممکن است به داوطلبان سوالات مربوط به موضوعات مختلف بپرسد یا از آن‌ها بخواهد تا در مورد تجربیات شخصی، نظرات، یا مطالب مرتبط با آموزش و یادگیری صحبت کنند.

 

بخش گرامر و واژگان (Dil Bilgisi ve Kelime Bilgisi):

   – این بخش شامل سوالات مختلف در زمینه‌های دستور زبان و واژگان است که هدف از آن ارزیابی دقیق‌تر دانش زبانی داوطلبان است.

هر یک از این بخش‌ها به منظور ارزیابی توانایی‌های زبانی داوطلبان طراحی شده‌اند و نمره‌ دهی به این بخش‌ها معیاری برای انتخاب داوطلبان برای ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی ترکیه می‌شود.

 

سطح سوالات آزمون تومر

سطح سوالات آزمون تومر متناسب با سطح زبانی دانشجویان و داوطلبان خارجی است که قصد ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی ترکیه را دارند.

به طور کلی، سوالات تومر بر اساس سطوح مختلف زبانی مانند A1، A2، B1، B2، C1 و C2 طراحی می‌شوند که متناسب با توانایی‌های زبانی داوطلبان است. به عبارت دیگر، سوالات سطح A1 و A2 برای داوطلبانی که در سطوح مبتدی زبان ترکیه هستند، سوالات سطح B1 و B2 برای سطوح متوسط و سوالات سطح C1 و C2 برای سطوح پیشرفته تر طراحی می‌شوند.

لازم به ذکر است برای کسب مدرک تومر سطح B2 پوئن 75 به بالا، C1 پوئن 80-85

و برای C2 پوئن بالای 85 لازم است

tomar1